(3) Elu ongi seiklus

Me peame endale korrutama, et elu ongi seiklus, kõik on chill

Teisipäev läksime siis „esimest päeva“ kooli, aerodünaamika pidi algama kell 18.00. Aero Labi jõudsime 17.52 ja ruum oli tühi. Oma kontrist leidsime selle sama toreda õppejõu, kes meile esmaspäeval ringi näitas ning vestlesime temaga natuke. Ta näitas meile Mapsis toredaid kohti Lissabonis ja tegime nalja, kuidas portugallased alati hilinevad. Kell oli umbes 18.05 kui jõudis õppejõud (teadsime, et ta oli ummikus). Tegime veel nalja, kuidas ühtegi teist õpilast pole. Rääkisime, et eile ei olnud vist aerodünaamikat, tema ütles, et oli B8 ruumis kell 18.00 mõningate õpilastega. Üritasin, seletada, kus meie olime ja ta ütles, et sealsamas jah. Oleme siiani natuke hämmingus, ei tea, kuidas nii saime. Õppejõud ise tundus täitsa pädev ja lubas meile, et räägib nii portugali kui ka inglise keeles ning tuletab meelde tähtsamaid fraase. 

Lõpuks tilkus kohale 3 õpilast peale meie ja me alustasime tunniga 18.20. Seejärel tuli 10 minutilise vahega veel 2 õpilast, aga õppejõul oli pigem rõõm neid näha. Umbes 7 paiku ütles õppejõud, et teeme siis 10 minutit pausi ja lõpetame 19.50. Eee..okei. Võib-olla neil ongi asjad nii paika pandud, et siis tuleb kokku äkki umbes 1,5 tundi. Natuke siia-sinna nihkumist. Poole tunni pealt nägime ka oma juhendajat, (tsau, Eurico!!) tema taga 3 tähtsa näoga ülikonnas sama vana meest. Ju ta on ikka tähtis tegelane. Meie jutule nad ei tulnud igatahes, tegid miskit muud. Saime aga natuke südamerahu, et kõik need 3. aasta õpilased ei ole füüsikageeniused ja me ei hakka kohe uppuma. Anettele jäi kõrva, et neid peaks olema kokku 16 ja 7 õpilast(koos meiega!!!) oli tunnis... eks näis, mis edasiste tundidega saab.

Kolmapäev oli meil esimene Aircraft systems tund, õppejõud tundus väga pädev, tõlkis palju jaksas ja rääkis veel peale tundi meiega eraldi ja küsis, kuidas meil läinud on ja kust tuleme. Esimene šokk on üle läinud ja tegelt on täitsa tehtav kõik ja inimsed toredad. Tund algas muidugi pool tundi hiljem, seekord oli vähemalt vabandus olemas. Projektor ja arvuti ei leidnud klappi ja terve klass (8 koos meiega!!) üritas siis käima seda saada. Esimene tund on nagu alati sissejuhatus, aga ikkagi 10 slaidi võttis umbes tund aega. Üks rühmatöö on osa lõpphindest ja rühmad moodustatakse ise. Õppejõud näitas siis kõiki nimesid, kes kursusel peaks olema, kiire matemaatika ütles, et üle pooltest pole kohal. Küsisin, et kuidas me need rühmad siis tegema peaks, see küsimus pakkus kõigile nalja ja õppejõud üles, et ilmselt sa neid pooli ei näegi. Vot siis. Aga valisime selle aine jaoks „vahemehe“ meie klassist, kes siis suhtleb õppejõuga vajadusel ja ma palusin tal mind ja Anettet lisada mingisse gruppi ja õhtuks oli meil juba rühm olemas.

Vaatan seda kogust, mida ma siia vaid paarist päevast kirjutanud ja vabandan. :) Loodan, et natuke rohkem on parem kui vähem ja kuna me oleme esimesed siin ISECis Lennuakadeemiast, siis siinseks eluks valmistuda ei saanud me kuidagi. Esimene nädal on suhteliselt seikluste- ja ehmatusterohke olnud ja seega kui keegi peaks veel peale meid otsustama, et ta tahab Portugali minna, siis vähemalt on abimaterjale rohkem. Edasi ma loodan, et nii pikalt juttu ei tule (ja et elu lihtsam oleks).



Populaarsed postitused sellest blogist

(12) Tõmbame otsad kokku

(9) Assoorid ja pühad

(11) Vahepeal õpin