(5) Esimene šokk möödas


Heiheihei

Kolm nädalat on möödunud sellest, kui kotid siin korteris maha panime ja julgen öelda, et oleme nüüd elu ja meluga ära harjunud. Sireenid akna taga 24/7, bussid, mis tulevad siis kui tahavad ja odavad veinid. Seda kirjutades kostus väljast korralik tuututamine ja vaatasin, et tipptund oli ristmiku kinni pannud, mis tähendab, et kõigil on seaduslik kohustus signaali lasta. Koor laulis minutikese vähemalt. Aga aeg-ajalt tundub see nagu ainult meie tänava eripära.

Igatahes, tunnid algavad ikkagi viivitusega, aga nüüd on see umbes 15 min. Samas lõppevad ka varem. Tundub, et see tunniplaani kirja pandud aeg on lihtsalt umbes arvesse võtmiseks või siis toimuvad mingi valemi järgi, mida meile ei öeldud. Teiste erasmuslaste käest olen ka küsinud ja vastuseid on äärest äärde, aga üldiselt algavad tunnid hiljem ka teistel. Kõik õppejõud on ka ära nähtud ja kõik on olnud väga meeldivad ja vastutulelikud. Üldiselt küsivad portugallastelt, kas neile on inglise keel arusaadav ja siis teevad tunni inglise keeles. Aerodünaamika on selline natuke segane, sest kuigi õppejõu inglise keel on heal tasemel, siis selleks, et keerukat teooriat mõista peaks olema jutt natuke loogilisem ja ladusam. ISECis enne aerodünaamikat on Fluid mechanics, mis mul on tegemata. Õppejõu käekiri on ka omamoodi kunst, kreeka tähestik ja ladina tähestik on segamini, lisaks on tähistus kohati erinev. Näiteks pindala on A, mitte S ja kiirus on U (või on see ümar v, ei tea). Kindlasti teeb ka mask ja portugalikeelsed slaidid oma osa ja natuke infot jääb kätte saamata, aga paar Youtube videot heastavad selle vea.

Kuna Telecommunications’is on vaja kasutada programmi ja General Navigation kattus selle tunniga, rääkisime GN õppejõuga ja ta tuli meile väga meelsasti vastu ja niikaua kui ise materjalid läbi vaatame ja internetis testid teeme, ei pea me kohal käima. Ilmselt oli tal ka kergendus, et ta tundi kahekeelselt läbi viima ei pea. Kõige raskem aine minu jaoks ongi vist telekommunikatsioon ja ausalt ma ei tea, mida sealt ootasin, aga mitte seda. Õppejõud tundub küll väga pädev, aga tubli osa tööst teeme GNURadio programmis, signaalidega mängides ja see osa jääb mulle päris segaseks. See on õnneks 3 EAPd, äkki veame ilusti välja.

                                                                    

Telekom. ülesanne

Vahepeal õppisin surfamist, kasutame ära veel viimaseid ilusaid ilmasid. Kohalikud ütlesid, et nii sooja oktoobrit pole neil pikka aega olnud. Surfamine on raskem kunst kui tundub, aga kui lumelauda või longboardi oled sõitnud on ehk natuke lihtsam. Siiski soolavees sumpamine väsitab päris hästi. 13. oktoober oli Bigbank vs Benfica võrkpalli mäng siin Lissabonis, mida me vaatamas käisime. Pilet oli 5 eurot ja pärast seda oli meil ESN pidu. Peole saamiseks on vaja veel vaktsineerimistõendit, niiet ülemäära ma koroona pärast ei muretse. Praegu on täisvaktsiini saanud üle 85 % Portugalist, sellepärast on ka klubid ja restoranid lahti.




Teised erasmuslased, kellega me veel suhelnud oleme, tulid Lissaboni natuke varem ja on ka ümbrust rohkem avastanud. Kes tuli niisama ringi vaatama ja kellel hakkas kool varem. Arutasime ka Anettega, et peaksime siis ilusaid ilmasid ära kasutama ja nädalavahetustel suurlinnast välja sõitma. Sintrat on kõik väga soovitanud, niiet seame järgmisena sammud sinna. Bucketlistis on veel Ericeira, (mis pidi olema samuti üks väga armas väikelinn, suuremate lainetega surfaritele) ja Portugali lõunarannik, kus vesi peaks ka veel soe olema.






Uhkemad sardiinikonservi poed




Populaarsed postitused sellest blogist

(12) Tõmbame otsad kokku

(9) Assoorid ja pühad

(11) Vahepeal õpin